– Gratulerer, Norge!

Tidligere visepresident Walter Mondale og ambassadør Barry White gratulerer Norge etter utnevnelsen av Sam Heins som ambassadør.

Ifølge avisen The Star Tribune godkjente i dag det amerikanske senatet advokaten Sam Heins som ny amerikansk ambassadør til Norge.

Før utnevnelsen hadde det gått 869 dager siden Barry White, USAs tidligere ambassadøren, forlot landet.

Agenda Magasin har tidligere fortalt historien om hvorfor Norge ikke har amerikansk ambassadør. Artikkelen har senere blitt dekket på de amerikanske nyhetssidene Huffington Post og Diplopundit.

– Jeg er meget glad for å ha mottatt nyhetene om at Sam Heins er blitt bekreftet i senatet. Norge har vært uten en ambassadør for lenge. Jeg vet at Heins vil gjøre en glimrende jobb, sier tidligere ambassadør Barry White i en kommentar til Agenda Magasin etter utnevnelsen.

Agenda Magasin har også vært i kontakt med tidligere visepresident Walter Mondale, som uttrykte stor glede over utnevnelsen.

– Jeg vil gratulere Norge med utnevnelsen av en glimrende kandidat, sier Mondale.

Norgesvennen fra Minnesota har tidligere skrevet at ambassadør-mangelen svekker USAs nasjonale sikkerhet.

Obama nominerte opprinnelig forretningsmannen George Tsunis til å ikle rollen som amerikansk ambassadør i Norge. Men, etter at Tsunis kom med flere kunnskapsløse og nedsettende bemerkninger om Frp og Norge, ble det raskt klart at Tsunis aldri kom til å ikle rollen som ambassadør i Norge.

For litt over ett år siden trakk Tsunis sitt kandidatur, før Sam Heins fra Minnesota ble offer for en stillingskrig mellom republikanerne og demokratene i senatet. Siden juni 2015 er det først og fremst presidentkandidaten Ted Cruz, en republikansk senator fra Texas, som har stagget prosessen. Grunnen til dette har vært hans motstand mot USAs atomavtale med Iran.

Cruz lot likevel nominasjonen gå gjennom på fredag morgen, amerikansk tid. Dette betyr at Norge omsider får en ny ambassadør i Sam Heins, fra Minnesota.