FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Antirasistene utnyttet sint muslimsk ungdom

Det virket som det var ønskelig å kanalisere de unges aggresjon mot politiet. Bare flaks og eksemplarisk og tålmodig håndtering av politiet gjorde at ikke barn eller unge ble alvorlig skadet.

Det er veldig alvorlig det som skjedde på Furuset, der jeg bor, i helga. Det bør få konsekvenser.

Sian (Stopp islamiseringen av Norge) arrangerte demonstrasjon, og en rekke organisasjoner mobiliserte til motdemonstrasjon. Det utartet fullstendig. Vi småbarnsforeldre i området reagerte sterkt, da tåregassen fant veien helt inn til våre stuer og barna begynte å gråte.

Vi småbarnsforeldre i området reagerte sterkt, da tåregassen fant veien helt inn til våre stuer og barna begynte å gråte

Dette bør få konsekvenser for arrangørene av motdemonstrasjonen. Barn og unge kunne blitt skadet. Totalt ansvarsløst! Oslo mot Rasisme, Alna mot Rasisme og Rødt med flere, bør anmeldes til politiet for deres rolle i å skape en krigssone på Furuset, og for å misbruke unge til å kaste store steiner på politiet og drive hærverk.

Arrangørene trenger selv en innføring i demokrati. Det virket som det var ønskelig å kanalisere de unges aggresjon mot politiet. Bare flaks og eksemplarisk og tålmodig håndtering av politiet gjorde at ikke barn eller unge ble alvorlig skadet. Arrangørene bare rullet sammen sine bannere og så upåvirket på det som utspilte seg.

Arrangørene bare rullet sammen sine bannere og så upåvirket på det som utspilte seg.

Hvis man vil reagere mot Sians rasisme, så kan man reagere med å vise toleranse og demokrati. Fordi det er nettopp toleranse og demokrati de er imot. Muslimer burde lage en «fredens ring» rundt dem slik at det ikke ble behov for politiet.

Antirasistene utnyttet tvert imot sint muslimsk ungdom til å angripe politiet med vold! Dette er en totalt inkompetent og kynisk antirasisme. Det var ingen voksne hjemme hos arrangørene. De visste at det var mye uforløst sinne der ute, mot rasisme og blasfemi, som kunne eksplodere. Men de skapte heller en massesuggesjon.

Vi måtte være vitner til at vi har mer enn nok ung sint ungdom, som kan angripe politiet og drive hærverk når noen legger til rette for det.

Dette er en totalt inkompetent og kynisk antirasisme

Det er også en annen aktør her vi må være klar over. Antirasismen tiltrekker seg også antiblasfemiske muslimske ungdommer, som er villige til å bruke vold mot blasfemi. Derfor er faren for vold mot politiet, som jo skal beskytte den blasfemiske motparten, stort. Jeg som har bakgrunn fra Pakistan har sett med gru på den antidemokratiske, voldelige utviklingen der nede, som har kulminert i mange utenomrettslige drap på blasfemikere. Dette skjer med støtte fra store deler av befolkingen.

Jeg ble skremt og sterkt bekymret av å se unge sinte muslimer, og spesielt norsk-pakistanske, utvise et enormt hat mot politiet, som naturlig nok hindret dem i å nå fram til SIAN. Det var skremmende med tanke på at i Pakistan er det ikke bare blasfemikere, men også liberale, feminister og antirasistiske minoritetsforkjempere som blir angrepet av sinte antiblasfemikere.

Istedenfor å lære de unge om demokrati, ytringsfrihet og toleranse, hisset antirasistene opp våre ungdommer ytterligere med sin aggresjon, og deretter bare sto de og så på at ungdom ble gasset ned. Jeg sto der mildt sagt sjokkert. Vi er mange foreldre som reagerer ekstra sterkt fordi det også var barn nede i 12-13 års alderen tilstede, som både kastet steiner og trakasserte politiet.

Vi er mange foreldre som reagerer ekstra sterkt fordi det også var barn nede i 12-13 års alderen tilstede

Det som gjorde nabolaget ekstra forbannet er at rundt Furuset senter bor det hundrevis av småbarnsfamilier. Politiets kommandobiler måtte helt inn til våre boligblokkker for å stoppe unge mennesker som var forvandlet til ustoppelige, aggressive pøbler. Tåregass fant dermed veien frem til våre stuer og våre småbarn inne.

Da tok foreldre ansvar, og med fare for å bli møtt med steiner og vold sa enkelte i ifra til aggressive ungdommer, og ba dem stoppe. De hadde kanskje ikke ventet seg at andre med muslimsk bakgrunn skulle kjefte på dem.

Dette var arrangørene sitt ansvar, men lokale muslimske foreldre måtte gjøre den jobben. Vårt fredelige Furuset ble forvandlet til kaos og angrep på politiet. Det var tydelig at ungdommenes allerede eksisterende aggresjon ble forsøkt eskalert. De mange vaktene forsøkte ikke å stoppe ungdommene. Det var som om de mente politiet fortjente volden de ble utsatt for.

Dette var arrangørene sitt ansvar, men lokale muslimske foreldre måtte gjøre den jobben

Jeg så også en kjent politiker og antirasist fra MDG blant motdemonstrantene og jeg gikk bort til ham og spurte hvem «Oslo mot Rasisme» er, og han sa at han ikke kjente dem. Heller ikke han gjorde, så vidt jeg kunne se, noe for å stoppe ungdommene. Det var ingen voksne hjemme.

Rødt, SV, MDG og Ap bør ta ansvar siden det er disse partiene som har tatt til orde for motdemonstrasjoner i bydelene. Lokalpolitikere bør kjenne sitt ansvar og ikke legge til rette denne typen motdemonstrasjoner, men heller lære barna toleranse, før en av dem blir skadet under kaoset, eller eventuelt selv utfører en voldelig handling som kan ødelegge livet deres.