ivar a. iversen
FOTO: Agenda Magasin

Ivar A. Iversen til Agenda Magasin

– En god avis er som en tankesmie, ifølge Ivar A. Iversen. Den tidligere Morgenbladet-redaksjonssjefen er nå ansatt som redaksjonssjef i Agenda Magasin.

Ivar A. Iversen går inn i en nyopprettet stilling som redaksjonssjef i Agenda Magasin.

Iversen har de siste fem årene vært redaksjonssjef i Morgenbladet, der han også var konstituert sjefredaktør i ett år. Før Morgenbladet jobbet han mange år i Dagsavisen, blant annet som utenriksredaktør, debattredaktør og redaksjonssjef, og før det igjen var han nyhetsjournalist i NTB.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i Agenda Magasin, og få være med på å utvikle magasinet videre. Agenda Magasin har spesialisert seg på det jeg liker best ved en avis: Det er når avisa er som en tankesmie, et sted for nysgjerrige analyser av samtida og søkende debatt om politiske løsninger. Et sted med interessante tanker og meninger, men ikke alltid entydige svar. Et sted der en ikke trenger å nistirre på nyhetsbildet minutt for minutt, men kan jobbe med tekster som prøver å forklare og utforske de store bevegelsene i tida, sier Iversen og legger til:

– Også er jo dette litt som å komme hjem, til et magasin med hjerte og formålsparagraf på venstresida. Jeg gleder meg til å jobbe med Stian og Halvor, som jeg kjenner godt fra tida i Dagsavisen, og også til å jobbe med flinke folk jeg ikke kjenner fra før. Dette blir bra!

Agenda Magasins redaksjon består i dag av Halvor Finess Tretvoll, Madeleine Schultz, Axel Fjeldavli og Stian Bromark.

– Vi er utrolig fornøyd med å ha fått Ivar med på laget. Hans kompetanse på strategi, ledelse og utvikling vil løfte magasinet. I tillegg er han likandes kar som eksterne skribenter og kolleger alltid snakker varmt om. Vi håper naturligvis også at han vil ta pennen fatt i større grad enn han gjorde i Morgenbladet. Verden er ikke blitt mindre komplisert å forstå de siste årene, sier ansvarlig redaktør Stian Bromark.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til journalistikken igjen. Skriving og research, det er jo det som er gøy, sier Ivar A. Iversen i et intervju med Dagsavisen.

Ivar A. Iversen arbeider for tiden med et prosjekt for Amnesty, der han skriver et politisk program mot netthets, så han vil først begynne i sin nye jobb i august.

nyhetsbrevet