FOTO: Eirik Hagesæter, Bergensavisen/ANB

De glemte velferdsprofitørene

Lokalvalgkampen 2019 har vært preget av alt annet enn, vel, lokalpolitikk.

Som forventet har bompenger tatt veldig mye av fokuset. Nærmere regjeringskrise enn det vi var da Erna Solberg stilte bompengeultimatum til de tre samarbeidspartiene har vi sannsynligvis ikke vært siden Sylvi Listhaug måtte gå av som innvandrings- og justisminister eller da det ble tomt for pølser i brød under sist budsjettforhandling. Heldigvis klarte Erna Solberg å utforme en bompengeavtale som både FrP og Venstre kan være fornøyd med.

Vår første reaksjon til begrepet velferdsprofitør var selvsagt forvirring.

Trikset med å utforme kompromiss som alle kan være fornøyd med, er bare å skrive noe som er så lite konkret at ingen forstår det. Nå som bompengene skal reduseres med mellom 70 øre og 2,50 kroner (!) per passering, håper vi bare at alle som ikke har hentet barna sine fra fotballtrening og kulturskole siden i fjor høst kan få dem hjem, før ytterligere veibygging gjør at bompengebelastningen øker igjen.

Bompengesaken har vært en ganske dårlig sak for The Real FrP, i og med at vi tross alt ble valgt inn i regjering med løfter om å fjerne alle bompenger. Vi har derfor hatt et ganske akutt behov for å snakke om andre saker enn bompenger. Våre sentrale valgkamputspill har derfor handlet om alt fra innvandring (selvsagt), til vindmøller, parkering, syklister og, ikke minst, håndhilsing.

Alt dette ble såpass heftig i kombinasjon at vi våknet med mareritt om tidligere parkeringsplasser fulle av vindmøller, drevet av innvandrere på sykler med store vaser fra Glassmagasinet på bagasjebrettet, som krevde inn bompenger fra bilister, uten å håndhilse.

Er det rart vi gleder oss til valgkampen er over?

Det er på høy tid at vi avslører hemmeligheten bak de VIRKELIGE velferdsprofitørene.

De siste dagene av valgkampen vil vi derfor forsøke å løfte blikket litt igjen, og heller ta eierskap til en av sakene venstresiden tradisjonelt har frontet: Kampen mot profitt på velferd.

Vår første reaksjon til begrepet velferdsprofitør var selvsagt forvirring. Det tok litt tid før vi skjønte at de venstreekstreme mente «profitør» var et negativt ladet begrep, men etter å ha tenkt lenge og vel på dette synes vi det er på tide også vi tar et skikkelig oppgjør med velferdsprofitørene.

Ingen kan vel være uenige i at det er urettferdig at enkelte mennesker beriker seg på de tjenestene vi alle trenger? Folk som suger til seg våre felles ressurser og sløser det bort på biler, ferier og boliger? Kyniske individer som krever at fellesskapet skal finansiere deres private sløserier? Egoistiske, selvsentrerte mennesker som ikke løfter en finger, om det ikke er for egen vinning? Ingen av oss er tjent med å la disse blodsugende parasittene få operere fritt under radaren lenger.

Det er på høy tid at vi avslører hemmeligheten bak de VIRKELIGE velferdsprofitørene.

Vi vet jo at dersom vi skal fjerne alle bomstasjonene må vi finne penger til veibygging et annet sted.

Disse velferdsprofitørene tapper hver dag statskasse, kommunekasse og helt sikkert andre kasser for millioner av kroner, og vi kan ikke lenger sitte å se på uten å gjøre noe. I årevis har lærere, sykepleiere, barnehageansatte og byråkrater fått lønn for å gjøre den jobben en bør kunne gjøre på dugnad, av ren nestekjærlighet. Nå vil vi stoppe all utbetaling av lønn til disse glemte velferdsprofitørene, de offentlig ansatte i helse- omsorgs- og opplæringsyrker til de har bevist at de ikke gjør jobben kun for pengenes skyld. Dessuten har vi det fra sikre kilder at mange av disse velferdsprofitørene kjører elbil eller sykler til jobben og heller ikke bidrar med bompenger til fellesskapet!

Vi vet jo at dersom vi skal fjerne alle bomstasjonene må vi finne penger til veibygging et annet sted. Med alle pengene vi sparer på å ikke betale lønn til lærere, sykepleiere og barnehageansatte garanterer vi å fjerne alle bomstasjoner i hele Norge innen jul. Godt valg!