FOTO: Alexandra Gorn/Unsplash

Fryktens sommer

I årevis har The Real FrP jobbet med å spre frykt, og nå ser det ut til at frykten endelig har fått sin fortjente plass i den offentlige debatten.

Fellesferien er her, og Norge går i dvale. Før vi går helt i dvale, tenkte vi likevel å reflektere bittelitt over høstens kommende valgkamp. Etter å ha jobbet knallhardt med politikk i mange år synes vi i The Real FrP at det er på tide vi får litt skryt for å sakte, men sikkert ha endret det norske politiske landskapet.

I årevis har vi jobbet med å spre frykt, og nå ser det ut til at frykten endelig har fått sin fortjente plass i den offentlige debatten.

Mange kritiserer oss for at vi er for redde for innvandring. Men det er faktisk ikke bare innvandring vi er redde for. Vi er redde for mangt og mye. Vi er redde for snikislamisering, bensinpriser, miljøvernere, FN, EU, overnasjonalitet, annen nasjonalitet, rasjonalitet, eiendomsskatt, NRK, MSM, MDG, kriminelle gjenger (ikke oss), bompenger, bompengepartier og eliter.

Vi kunne se konturene av dette fryktbaserte politiske landskapet allerede under forrige stortingsvalgkamp.

Det er ikke få eliter vi er redde for. Vi er redde for forskereliten, journalisteliten, Ring 3-eliten, kaffe latte-eliten og den urbane metoo-eliten. Det er, etter hvert, heller ikke få bompenger vi er redde for. Det er faktisk ganske mange bompengepartier vi er redde for, også.

Innen september spår vi at det finnes både Folkeaksjonen mot bompenger, Folkeaksjonen helt i mot bompenger, Aksjonen folk mot bompenger og Aksjonen folk helt i mot bompenger, og at det blir viktig å ikke blande disse.

Frykt har jo lenge vært et effektivt virkemiddel for å få makt, men i nyere norsk historie vil vi gjerne ha æren for å gjeninnføre begrepet. Vi kan enormt mye om frykt. Vi kan faktisk et helt partiprogram fullt. Det må være helt akseptabelt å være redde.

Når en er redd, hjelper det å dele frykten med andre, selv om vi egentlig ikke liker å dele. De andre partiene innrømmer at de også er redde, og det viser at det har blitt legitimt å utforme politikk basert på frykt. Det varmer.

Vi kunne se konturene av dette fryktbaserte politiske landskapet allerede under forrige stortingsvalgkamp. MDG var redde for bilene; Rødt var redde for privat sektor; SV og Venstre var redde for sperregrensa; SP var redde for ulv; KrF var redde for… vel, alt; Ap var redde for å mene noe; og Høyre var mest redde for at vi i The Real FrP skulle mene noe.

På ungdomspartienes sommerleirer 2019 vil selskapslekene i år bestå av ulike konkurranser for å vise hvem som er mest imot bompenger.

En felles fiende kan være veldig samlende. I så måte kan valgkampen høsten 2019 bli veldig koselig, siden samtlige partier er livredde både bompenger og alle de svært ulike og mangfoldige bompengepartiene som spiser poeng på meningsmålingene.

På ungdomspartienes sommerleirer 2019 vil selskapslekene i år bestå av ulike konkurranser for å vise hvem som er mest imot bompenger. Øvelsene «Spagat mellom hva partiet stemmer for på Stortinget og hva partiet ønsker å kommunisere i lokalvalgkampen», samt «Motorvei bygget med monopolpenger» ser ut til å slå an. Dette er øvelser de fleste partiene, kanskje utenom MDG og Høyre, hevder seg i.

I bompengedebatten synes vi det har vært mange useriøse aktører og utspill. Vårt trumfkort i denne valgkampen blir nettopp å få bompengedebatten til å dreie seg om sakens kjerne. Nå skal vi bare bruke fellesferien til å tenke over nettopp det, hvordan bompenger og innvandring henger sammen. Da snakker vi fryktvinner, da.

God sommer, og godt valg!