En podkast om det som skaper røre i røsla

Med Tiril Rustand Halvorsen, Halvor Finess Tretvoll og gjester.

 

Episode 13: Gangsta Rap Made Me Do It

Hva skjer i Oslo øst? Er hip hop en del av problemet? Vi spør journalist og tidligere hiphoper Aslak Borgersrud.

 

Episode 12: Hva slags Norge vil MDG ha?

Denne uka har vi besøk av Arild Hermstad, den nye nasjonale talspersonen i MDG. Tiril har tatt en titt på jordbruksoppgjøret. Det blir også litt populisme, Gaza og NRK-streik.

 

Episode 11: Etter Iran-avtalen

Halvor er tilbake. Tiril er på plass. Denne uka kommer Thor Steinhovden, Agendas egen USA-kjenner, for å forklare hva Donald Trump egentlig driver med.

 

Episode 10: Arbeiderdag, Marx-dag og Europadag

Mai er full av merkedager. Vi ser nærmere på 1., 5. og 9. mai. Tiril og Axel Fjeldavli, som vikarierer for Halvor, får besøk i studio av Kalle Moene og Heidi Nordby Lunde.

 

Episode 9: Ja, hva kan vi egentlig lære av Gerhardsen, Mimir?

Mimir Kristjansson har skrevet boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» Er det løsningen på krisa i sosialdemokratiet? Vi bare spør. Mimir svarer.

 

Episode 8: Opp i ild og røyk?

Tiril og Halvor diskuterer to absurde saker i norsk politikk. Men latteren stilner når tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide kommer for å snakke om en verden som har blitt et ganske farlig sted.

 

Episode 7: Fransk gjenfødsel, fattige barn

Halvor har vært i Frankrike og besøkt et kriserammet sosialistparti. Tiril har fulgt med på Høyre-landsmøtet, lønnsoppgjøret og to målinger som gir rødgrønt flertall. De får besøk av fagsjef i Agenda Sigrun Aasland, som svarer på vanskelige spørsmål om barnefattigdom.

 

Episode 6: Morna Marte

Tiril har vært på safari, Halvor har hatt bypåske, mens Marte Gerhardsen brukte ferien på å få seg ny jobb. Vi snakker med henne om de beste minnene og de største utfordringene etter fire år som Agenda-sjef.

 

Episode 5: Påske-ekstra om pensjon

LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad pakker ut pensjonspolitikken. Dette er så vrient at vi måtte få det forklart to ganger. Det kan jo gjelde flere, tenkte vi, og bestemte oss for å legge ut intervjuet vårt med ham på nytt. (Utdrag fra episode 2)

 

Episode 4: Post Listhaug. Hva gjør vi nå?

Etter en uke med bråk har Sylvi Listhaug gått av som justisminister, men det var neppe det siste vi så av henne. Hvordan skal vi unngå at debatten polarisers ytterligere? Vi fikk besøk av Tirils Agenda-kollega, populismeekspert Sylo Taraku.

 

Episode 3: Listhaug-bråk og Corbyn-lærdom

En uke preget av høyrepopulisme fra regjeringen er bak oss. Vi diskuterer oss gjennom bråket rundt Listhaug. Vi får også besøk av Magnus Nystrand fra Oslo Ap. Han forteller oss om et nettverk kalt Generasjon Y og suksessen bak Jeremy Corbyn.

 

Episode 2: Pensjon, populisme og rævva reproduksjon

Halvor har vært på valgvake i Italia. Tiril har lest nye fruktbarhetstall. Møt også Kaia, som har invitert LOs sjefsøkonom Roger Bjørnstad til en prat om pensjon.

 

Episode 1: 8. mars, Utøya-filmen og vondt i sosialdemokratiet

Møt Halvor og Tiril, som får besøk av Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam. Hun har sett Utøya-filmen og nå gleder hun seg til 8. mars. Vi snakker også om en skjebnedag for Europas sosialdemokratiske partier.