FOTO: 8213erika / Canva

Hva mener europeere om unionen nå foran EU-valget?

NYHET: Europeere flest er positive til EU. Ett land skiller seg ut i ny undersøkelse.

63 prosent har et positivt syn på den europeiske unionen, ifølge den ferske PEW-undersøkelsen. Det er gjennomsnittet blant de ni landene den amerikanske tenketanken har undersøkt. De mest positive er svenskene og polakkene.

Undersøkelsen viser også at folk på venstresiden har en tendens til å ha et mer positivt syn på unionen enn folk på høyresiden. I noen tilfeller er gapet på over 20 prosent.

Hellas synes å være et unntak fra regelen i flere henseende. 56 prosent av grekerne på høyresiden har et positivt syn på EU, mot 31 prosent på venstresiden. Grekerne generelt er de mest skeptiske til unionen i Europa, ifølge den nye undersøkelsen. I gjennomsnitt er 53 prosent skeptiske til det som foregår i Brussel.

Interessant nok viser også undersøkelsen blant ikke-EU-land at britene er positive til unionen – 58 prosent mot 41 prosent. I USA er tilsvarende tall 61 (for) og 35 (mot).

Les hele undersøkelsen her.  

 

Ytre høyre bruker mest penger på politisk reklame foran EU-valget

Ytre høyre i Europa bruker mest penger på Google, YouTube og sosiale medier for å påvirke velgerne foran EU-valget 9. juni.

Les hele saken. 

 

Høyrepopulister vil gjøre braksuksess i 2024

Radikale partier på høyresiden ligger an til å vinne EU-valget i sentrale europeiske land som Frankrike, Polen og Østerrike, viser ny rapport.

Les hele saken. 

Nyhetsbrev Agenda Magasin