FOTO: Gyldendal Norsk Forlag

Podcast: Derfor skal du lese Åsa Linderborg

Er det greit å knuse noen egg – så lenge det er de råtne eggene som ryker?

Som kultursjef i Aftonbladet måtte Åsa Linderborg håndtere de journalistiske, presseetiske og menneskelige utfordringene som fulgte i kjølvannet av #metoo-revolusjonen i Sverige. Samtidig stakk kjæresten hennes av med en yngre kvinne, like før hun selv fylte 50 år.

I denne episoden kommer forfatter og feminist Marta Breen til podden for å undersøke Linderborgs innsideberetning fra mediedrevet og vitnesbyrd fra #metoo-æraen.

De siste årene har samtalen om forholdet mellom kjønnene endret seg radikalt, mye takket være nettopp #metoo-bevegelsen, som for alvor rettet oppmerksomheten mot seksuell trakassering, ukultur og misbruk av maktposisjoner. Året med 13 måneder, Linderborgs dagbok som kom på norsk i høst, uttrykker likevel sterk kritikk av det som skjedde.

Så er spørsmålet hva Breen mener om kritikken, hva vi har lært av de svenske medienes dekning av de mange kontroversielle sakene og hvordan samtalen om det Breen kaller den viktigste feministiske bevegelsen på mange tiår nå bør føres videre.