FOTO: Ole Christian Klamas/Flickr cc

Podcast: MDG landsmøtespesial

Vi har besøkt helgens MDG-landsmøte på Fornebu.

Byrådslederkandidat for MDG i Bergen, Thor Haakon Bakke, hjelper oss med å forstå landsmøtet.

– Det er jo alltid enda mer action når det skal vedtas program inn mot stortingsvalget, men det skal diskuteres både valgløfter og en del resolusjoner.

En av sakene er vindmøller på land, en sak som også har blitt diskutert på andre partiers landsmøtet.

– Det er mange klassiske naturvernere i partiet, og mange på den andre siden som er veldig glade i vindmøller, fordi det kan få ned klimagassutslipp.

Bakke selv har begrensning av utslipp fra cruise-trafikken som hjertebarn, men denne resolusjonen fikk akkurat ikke nok stemmer i uravstemningen til å bli tatt opp til behandling på landsmøtet.

nyhetsbrevet

I Bergen får Folkeaksjonen nei til mer bompenger over 20 prosent på meningsmålingene. Bakke tror bompenger åpenbart vil prege valgkampen i Bergen.

– Det kan virke som bompenger blir avgjørende for hva folk stemmer i Bergen. I tillegg til det handler jo valget for oss om å skape gode bo- og bymiljøer i Bergen, blant annet gjennom å begrense cruise-trafikken. Så blir arealplanlegging viktig. Byrådet går jo inn for å bygge en ny rullebane på Flesland og bygge ned masse matjord for å bygge bilbutikker der. Det er ikke helt MDG-politikk.

I tillegg snakker vi med nasjonal talsperson Une Bastholm, Grønn Ungdoms Theodor Bruu og listetopp i Vadsø, Farid Shariati.

Hele episoden kan du høre her: