FOTO: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet

Podcast: Varsler grep mot barnehageprofitt på Ap-landsmøtet

– Alle Ap-folk jeg møter er opptatt av at pengene skal gå dit de er ment, sier Arbeiderpartiets Martin Henriksen.

Podcasten Noen har snakket sammen har besøkt Arbeiderpartiets landsmøte på Folkets hus i Oslo. Ett av de store temaene på møtet er oppvekst, hvor et utvalg har lagt fram et omfattende forslag til ny oppvekstpolitikk for Arbeiderpartiet. Utvalgsmedlem og stortingsrepresentant Martin Henriksen er gjest i podcasten.

– Oppvekst er et veldig viktig område for Arbeiderpartiet. Oppvekstvilkårene er avgjørende for hvordan det går med deg senere i livet, sier Henriksen

– Ett viktig grep er å styrke kvaliteten i barnehagen. Flere dyktige ansatte er hovedgrepet for kvalitet, men hvilke andre grep kan vi ta?

Henriksen trekker fram styrking av språkopplæringa og sterkere kvalitetskontroll. Henriksen avslører i tillegg at det kommer til å komme grep som gjelder profitt i barnehagesektoren på landsmøtet. Dette utover hva som ligger i innstillingen til oppvekstutvalget.

nyhetsbrevet

– Alle Arbeiderparti-folk jeg møter er grunnleggende opptatt av at pengene skal gå til det de er ment til. Når det blir avslørt barnehagekjeder som har internasjonale investeringsfond på eiersiden, som tar ut profitt som burde vært brukt på barna, så opprører det veldig mange. Der er vi nødt til å stramme inn lovverket. Jeg mener dessuten at vi er nødt til å se på åpenheten rundt eierskap i barnehagene. Internfakturering, hvor blir pengene av – det skaper usikkerhet blant både politikere og foreldre.

En av de vanskelige diskusjonene i oppvekstutvalget har vært kontantytelser versus universelle tjenester. Også mange av debattene på landsmøtet går langs disse aksene – gratis barnehage, billigere barnehage, gratis SFO.

– Det er 100.000 barn som ikke går på SFO. Det er antagelig mange av de barna som burde gå på SFO.

I podcasten hører du også fra Industri Energi-leder Frode Alfheim, AUF-leder Ina Libak, Bodø-ordfører Ida Pinnerød og Fædrelandsvennens Karen Kristine Blågestad.