fredrik mellem foto ap
FOTO: Ap/Flickr cc

Tørk krokodilletårene, Mellem

Gi oss stemmen din, Mellem, så skal vi sikre nytt rødgrønt flertall, og samtidig bidra til at partiet ditt får på plass en regjeringsplattform venstresida verdig.

Arbeiderpartiets Fredrik Mellem liker ikke at Rødt vokser, og går i Klassekampen og Agenda Magasin mandag 26. juni ut og oppfordrer den voksende gruppen Rødt-velgere til å stemme SV for å sikre partiet over sperregrensa. Et rart poeng.

Rødt har vokst på målingene i lange tider, og enkeltmålinger tyder på at vi til og med kan klare sperregrensa på fire prosent. Om du vil sikre ny rødgrønn regjering, Mellem, så oppfordrer jeg deg til å stemme Rødt. Rødt over sperregrensa er en garanti mot en ny mørkeblå regjering.

På hvilken side står Ap?

Samtidig vil ett Rødt over sperregrensa garantere skikkelig rødgrønn politikk, slik vi har presset fram i kampen mot velferdsprofitørene i Oslo.

I innlegget skriver Mellem hvor sørgelig det er om over ni prosent av stemmene fordelt på Rødt, SV og MDG ender opp med bare å bli til mellom to og fire stortingsmandater. Hadde Mellem virkelig brydd seg, hadde han arbeidet for en lavere sperregrense.

For han har helt rett i at det er et problem at ni prosent av stemmene fort kan få liten betydning. Men å senke sperregrensa til to prosent og dermed sikre økt demokrati, det vil selvfølgelig ikke Mellem. Krokodilletårene presser han fram fordi han ser at Rødt, i større grad enn SV, kan bli en tøff konkurrent for Ap.

nyhetsbrevet

Mellem gir i sitt innlegg ett bilde av at Rødt tar stemmer fra SV. Men det er ingenting som tyder på at Rødts vekst har svekket SV. Partiet som derimot sliter, er Mellems eget parti, som stadig mister oppslutning. Det er fordi ingen vet hva Støre og co mener.

Ap har i to tiår vært med på å selge staten ut av selskaper som Statoil og Telenor. I opposisjon tar de plutselig kampen mot salg av Norge. Samtidig ønsker de kommersielle aktører uten profittforbud i velferden. På hvilken side står Ap?

Jeg oppfordrer folk flest til å stemme på partiet de er mest enig i.

Vinglingen til Mellems parti har gjort at mange har sett Rødt. Bjørnar Moxnes i Oslo, Synne Bjørbæk i Bodø, og Charlotte Thærkelsen i Kragerø, er blant dem som har vist at det er mulig å kjøre motoffensiv mot høyrebølgen og ta kampen mot privatisering. Det er det mange tidligere Ap-velgere som har sett, en sentral årsak til at Rødt vokser.

I Mellems innlegg om Rødt har han ikke et eneste politisk argument for ikke å stemme på oss. Det er avslørende.

Jeg oppfordrer folk flest til å stemme på partiet de er mest enig i. Men med Mellems logikk, er det mer fornuftig å oppfordre Ap-velgere til å stemme på Rødt eller SV, heller enn å allokere velgere mellom Rødt og SV. Gi oss stemmen din, Mellem, så skal vi sikre nytt rødgrønt flertall, og samtidig bidra til at partiet ditt får på plass en regjeringsplattform venstresida verdig.

(Innlegget er også publisert i papirutgaven av Klassekampen, 28. juni 2017)

nyhetsbrevet