Wegard Harsvik

Forfatter og leder for samfunnskontakt og strategi i LO.

Wegard Harsvik (født 10. juli 1967 i Nordland) er en tidligere norsk politiker fra Arbeiderpartiet. Han er i dag leder for samfunnskontakt og strategi i LO.

Han var fra desember 2007 statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet. Han var før dette siden 17.oktober 2005 statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Etter valget i 2009 gikk han tilbake til sin jobb i Fagforbundet, som Leder for samfunnsavdelingen.

Før regjeringen tiltrådte var Harsvik spesialrådgiver i LOs største forbund – Fagforbundet – siden 2001. I den første Stoltenberg-regjeringen var Harsvik politisk rådgiver i Utdanningsdepartementet under statsråd Trond Giske, og har møtt på Stortinget fra Nordland i perioder mellom 1989 – 93.

Harsvik har bred politisk erfaring som tillitsvalgt og politisk rådgiver i Arbeidernes ungdomsfylking, Sosialdemokrater mot EU (SME), Nei til EU, Norges Gymnasiastsamband (NGS), og Norges Naturvernforbund. Han var også leder i Sosialdemokratisk Studentforbund 1995 -97.

Harsvik har gitt ut flere bøker, blant annet Blåkopi (Res Publica 2012) og Ord er makt sammen med Sara Gunnerud (Res Publica, 2015).